Zorg dat je huid meer zonlicht ziet

Zonlicht heeft namelijk meerdere gunstige invloeden op ons lichaam.


Hormonen
In ons lichaam wordt door zonlicht meer endorfine aangemaakt. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, en werkt pijnonderdrukkend, geeft meer energie en een gelukkig gevoel. Ook de aanmaak van serotonine wordt door zonlicht gestimuleerd, waardoor je je vrolijker gaat voelen.

Vitamine D
Onder invloed van de zon kan in onze huid vitamine D aangemaakt worden. Vitamine D is een heel belangrijke vitamine voor een goed functionerend immuunsysteem. Daarnaast helpt het je lichaam calcium beter uit voeding op te nemen en zorgt het voor sterke botten.

Geheugen
Uit Brits onderzoek blijkt dat het geheugen beter is van mensen die regelmatig zonlicht zien. Dat komt door de hogere hoeveelheid zuurstof die je binnenkrijgt in de zon, waardoor zenuwcellen in je hersenen worden gestimuleerd.

Goed insmeren!
Dus zorg ervoor dat je dagelijks minimaal een halfuur zonlicht op je huid hebt. Maar let op: de zon kan ook erg schadelijk zijn voor je huid. Zorg er daarom voor dat je een goede zonbescherming gebruikt met minimaal SPF 30. Blijf die regelmatig opnieuw aanbrengen, vooral na contact met water. En mijd de zon wanneer deze op zijn hoogst staat, dus tussen 12:00 en 15:00, de kracht van de zon is dan zo sterk, dat je erg snel verbrandt.

 

Zonlicht

Dutch
Dutch