Probeer je BMI te verlagen

Helaas is je BMI te hoog

BMI staat voor Body Mass Index. Je BMI vertelt je of je een gezond gewicht hebt in combinatie met je lengte. De BMI is toepasbaar voor mensen tussen de 2 en 70 jaar met een normale lichaamsbouw. Wanneer je BMI gezond is heb je minder kans op lichamelijke klachten. Minder kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes.

Oordeel Advies BMI
 Ondergewicht

Probeer aan te komen

Lager dan 18,5
Gezond gewicht Probeer op gewicht te blijven Tussen 18,5 en 25
Overgewicht Probeer af te vallen of in ieder geval niet aan te komen Tussen 2,5 en 30
Obesitas Probeer onder begeleiding af te vallen

Boven de 30

 

Als je BMI te hoog is, wordt het tijd om wat gewicht te verliezen. Niet alleen omdat je je dan fitter en lekkerder in je lijf zult voelen, maar ook omdat je immuunsysteem en algehele gezondheid profiteren van een gezond BMI. Probeer minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt. Het zijn niet zozeer vetten en koolhydraten (in normale hoeveelheden) die de boosdoeners zijn in het geval van gewichtstoename. Het gaat erom dat je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Let dus op wat en hoe veel je eet en beweeg voldoende.

Haal energie uit gezonde producten die rijk zijn aan vezels, zodat je je langer verzadigd voelt en beweeg iedere dag minimaal een halfuur. Klik op onderstaande links voor tips op het gebied van voeding en beweging. Als je de adviezen volgt zul je zien dat je BMI daalt en zodra dat gebeurt voel je je automatisch fitter.

 

Sporten

Dutch
Dutch