Algenolie

Wat is algenolie?

Algenolie is volledig plantaardige bron van Omega-3. Algenolie is een uitstekende manier om essentiële omega 3-vetzuren binnen te krijgen zonder dierlijke producten te gebruiken. Het bevat onverzadigde vetzuren EPA en DHA, die onder meer gunstig zijn voor de bloeddruk, het hart en de hersenen. Algenolie heeft dezelfde werking als visolie en is daarmee uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast is algenolie een duurzamere oplossing voor het binnenkrijgen van Omega-3 dan visolie. Het is een belangrijke aanvulling op je voedingspatroon om je lichaam gezond te houden.

De voordelen van algenolie op je gezondheid

Algenolie bevat de Omega-3 vetzuren DHA en EPA. Deze hebben een positief effect op meerdere processen en onderdelen in ons lichaam. Ze dragen bij aan een goed gezichtsvermogen, de hersenfuncties en het leveren van energie aan het lichaam door de triglyceridenspiegel te balanceren. Daarnaast helpen DHA en EPA om bloeddruk te reguleren en hebben deze onverzadigde vetzuren een positieve invloed op het hart. Benieuwd naar onze algenolie? Ga dan naar: Algenolie capsules.

Het verschil tussen algenolie en visolie

Algenolie is het plantaardige alternatief voor visolie. Als je vegetarisch of veganistisch eet of leeft, dan is algenolie de perfecte manier om voldoende Omega-3 binnen te krijgen. Daarnaast maakt de plantaardige oorsprong algenolie duurzaam. Voor de productie van visolie is namelijk bijzonder veel vis nodig. Algenolie vormt milieutechnisch een bewustere keuze, omdat de algen makkelijk op grote schaal gekweekt kunnen worden. Dat levert overigens ook een minder risico op vervuiling vanuit de oceaan op.

Algenolie tijdens je zwangerschap

De onverzadigde vetzuren in Omega-3 dragen bij aan een goede gezondheid. Tijdens zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft ondersteunt de DHA in algenolie de visuele- en hersenontwikkeling van een (ongeboren) baby. Omdat de Omega-3 in ons geval niet uit vis, maar uit gecultiveerde algen gehaald wordt, is de olie zuiver en zonder schadelijke stoffen. Algenolie supplementen dragen daarmee bij aan een gezonde zwangerschap en ondersteunen de ontwikkeling van de foetus.

Vegan Omega-3 capsules

€14,95

Duurzame oplossing

We vragen steeds meer van onze oceaan. Een derde van de visvangst wereldwijd is bestemd voor visvoer of visolie. Het halen van Omega-3 uit kweekalgen een milieuvriendelijk alternatief. Vissen produceren namelijk zelf geen Omega-3 vetzuren, maar eten algen die de onverzadigde vetzuren bevatten. De vis slaat die onverzadigde vetzuren in zijn lichaam op. Door de Omega-3 direct uit de algen te halen sla je dus een stap in het winningsproces van Omega-3 over. Op die manier laten we de oceaan en haar bewoners met rust en dragen we bij aan een beter milieu. 

Algenolie van Just2BFit

De Vegan Omega-3 Soft Capsules van Just2Bfit zijn 100% natuurlijk en eenvoudig in te nemen. De capsules zijn volledig vegan. Het omhulsel is namelijk ook vrij van dierlijke producten: de gelatine is vervangen door onder andere zeewier.

English
English